​​​​​​

Ook tijdens uw cruise steeds online

Blijf in contact met het thuisfront via de internetverbinding, wifi en telefoon

INTERNETSERVICE Dankzij de satellietverbinding biedt het schip 24 uur per dag toegang tot internet. U kunt internetten via wifi aan boord of bij het internetpunt. U kunt verbinding maken met de wifi vanaf uw pc, iPad, iPhone, smartphone of door gebruik te maken van de computers van het internetpunt. De toegangsinstructies en de kosten voor deze service zijn aan boord beschikbaar. U kunt slechts met één toestel per keer toegang tot het internet krijgen. De kosten voor de service worden rechtstreeks op uw Costa-kaart geboekt. INTERNETPUNT Om toegang te krijgen tot de pc's van het internetpunt volstaat het om uw Costa-kaart te scannen of de instructies voor de manuele login te volgen. De computers zijn niet voorzien van Microsoft toepassingen, kunnen niet worden aangesloten op persoonlijke apparaten zoals fototoestellen en het downloaden van programma's is niet toegestaan. In het internetpunt zijn ook printers beschikbaar (service tegen betaling). WI-FI De wifiverbinding is beschikbaar in alle gemeenschappelijke ruimtes van het schip en in alle hutten. Vergeet voordat u verbinding maakt niet om de verbindingsinstellingen van uw iPad, iPhone of smartphone te controleren om de efficiëntie van de wifi aan boord te optimaliseren. We raden u aan het downloaden van video's en zware files te beperken. De automatische updates van uw pc, iPad of smartphone beïnvloeden de duur, snelheid en prijs van de verbinding. Bovendien zijn er op uw toestel vaak processen en programma's actief waarvan u wellicht niet op de hoogte bent. We raden aan om deze uit te schakelen (met uitzondering van uw antivirus) terwijl u aan het internetten bent. Ze kunnen de surfsnelheid vertragen en de prijs aanzienlijk beïnvloeden.

U kunt kiezen tussen twee verbindingsformules: op basis van het gebruik, als u zo nu en dan wilt internetten (pay per use), of één van de verschillende aangeboden tarieven.

Nieuw

Datapakket Het ideale pakket voor wie alleen af en toe wil internetten, e-mails wil checken of iets op social media wil posten. Hiermee heeft u zonder tijdslimiet toegang tot internet totdat u de prepaid datadrempel bereikt. Er bestaan verschillende opties, van 250 MB tot 3 GB. Social media pakket Speciaal voor wie op vakantie niet zonder internet kan om op social media mee te praten, te chatten of foto's te delen met vrienden. Vanaf slechts 5 euro per dag omvat dit pakket toegang tot de volgende social media/diensten: Facebook, Facebook Messenger, Twitter, WhatsApp, Threema, Snapchat, Googleplus, Instagram, Pinterest, Tumblr, Xing, LinkedIn. Dit pakket kan worden aangeschaft voor een dag of voor de gehele cruise.

De wifipakketten zijn vanaf 15 mei 2016 beschikbaar op alle Costa-schepen. Verder is het ook mogelijk om te internetten op basis van het gebruik tegen een prijs vanaf € 0,25 per minuut. Kosten voor het aanmaken van het account (eenmalige bijdrage) € 3.

Denk eraan dat u met een account maar op een toestel tegelijk kunt internetten. 3G De systemen aan boord van de Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Fortuna, Costa Serena en Costa Atlantica zijn geschikt voor 3G-technologie. De kosten voor dataroaming kunnen erg hoog zijn. We raden dan ook aan voor vertrek hiernaar te informeren bij uw eigen mobiele telefoonprovider. Het satellietsignaal kan aanzienlijke schommelingen ondergaan als gevolg van slechte zee- en weersomstandigheden en natuurlijke barrières. Het signaal is dan ook langzamer dan aan land en niet altijd beschikbaar. Op alle andere schepen is de wifiverbinding de enige manier om met uw eigen smartphone of tablet te internetten.
MY COSTA MOBILE Download de gratis app MyCosta Mobile om te chatten met familie en vrienden aan boord! U hoeft alleen verbinding te maken met het gratis wifinetwerk aan boord, de app te openen, “Bellen” of “Chatten” te kiezen en het nummer in te toetsten van de persoon die u wenst te spreken. De applicatie is beschikbaar op Apple Store en Google Play Store en is eenvoudig, intuïtief en geheel gratis. In september zal een nieuwe versie van de app beschikbaar zijn met tal van nieuwigheden waaronder de Cruise Navigator, met de interactieve route van het schip en de weersverwachtingen.
TELEFONIE Het schip is uitgerust met een satelliettelefoonsysteem waarmee u op zee rechtstreeks vanuit uw hut kunt bellen. De telefoontjes worden op uw boordrekening geboekt. Ook kan er vanaf het vasteland naar het schip worden gebeld. De telefooncentrale zal het gesprek met de gewenste persoon doorverbinden.

Bovendien biedt het schip gsm-verbinding voor mobiele telefoons, zodat u tegen internationale roamingtarieven kunt bellen en sms'en. Costa heeft overeenkomsten met twee providers:
- MCP: Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Fortuna, Costa neoRomantica, Costa neoRiviera, Costa Atlantica, Costa Victoria en Costa Serena
- TELECOM: alle andere schepen

Als u verbinding maakt met het gsm-systeem aan boord, verschijnt er op uw mobiele telefoon de “naam van het schip”, “901.12" of "TELENOR MARITIME / MCP" (voor MCP) of “TIM@SEA”, of “901 26” of “NOR 26” (voor Telecom). Het gsm-systeem schakelt automatisch uit wanneer het schip een haven binnenkomt.

Het is aanbevolen om voor vertrek uw eigen mobiele telefoonprovider te raadplegen, aangezien de kosten voor internationale telefoongesprekken zeer hoog kunnen zijn en nagenoeg nooit bij de pakketten van telefoonmaatschappijen zijn inbegrepen. FAX Indien u aan boord een fax wenst te versturen, neemt u voor meer informatie contact op met het Front Office (service tegen betaling).

Benvenuti alla felicità al quadrato

Vind de beste ervaringen om tijdens een Costa-cruise te beleven

Een lunch aan het zwembad en het is meteen vakantie

De hele nacht door plezier in de discotheek op zee

Aan boord is het entertainment ook virtueel

Van het ontbijt tot het diner hebben we voor ieder wat wils

Van speciale diëten tot een chocoladefontein, alles wordt afgestemd op uw behoeftes

Beproef uw geluk in het casino

Mini Club en Teen Club: tal van activiteiten voor onze kleine gasten

Entertainment, sport of wellness, aan boord vindt u de activiteit die het beste bij u past

 

Het diner met 12 gangen door Bruno Barbieri

The Voice of the sea - u speelt de hoofdrol in het entertainment

Peppa Pig: het meest geliefde varkentje.

Wij bieden u alles wat u op vakantie nodig heeft

Kies de maand van uw cruise

Bent u niet tevreden, dan vergoeden we uw hele vakantie!
  •  
     
     

Reserveren?

ONLINE BOEKEN

Alle cruises, vaarroutes en belevingen van Costa kunt u online ontdekken.

Selecteer uw vertrekdatum

WILT U TERUGGEBELD WORDEN?

Geef uw gegevens door en kies het tijdstip en de dag waarop u wilt dat onze Costa Expert contact met u opneemt.

Vul het formulier in

BEL DE COSTA EXPERT

0900-0401276

Onze experts staan voor u klaar, of neem contact op met uw plaatselijke reisagent.

Details Wij helpen u graag 0900.040.12.76

(78.18.99.69 voor België)
 

DEEL UW DROOM

 
Met een vriend
Stuur naar een vriend