Het recept voor geluk

Origineel, creatief, geïnspireerd door traditie maar eigentijds. Chef-kok Bruno Barbieri is de maker van een fantastisch menu dat wordt geserveerd op verschillende schepen en op verschillende bestemmingen.

Één menu, twee jubilea

Recepten die een samenvatting geven van een carrière van 40 jaar. Het menu van Bruno Barbieri bevat alle passie van een leven dat geheel is gericht op eten. Twaalf nieuwe gerechten om het verhaal van een geweldige chef-kok en 70 jaar Costa te vertellen.

Een reis van smaak

Het menu is een reis langs de smaken die de chef-kok in de loop der jaren hebben gevormd. De gastronomie van Emilia Romagna en internationale recepten die zijn getest op cruiseschepen. Unieke ervaringen die zorgen voor uitzonderlijke gerechten.

Wie is Bruno Barbieri?

Bruno Barbieri is geboren in Medicina in de provincie Bologna en is de Italiaanse chef-kok met het grootste aantal Michelinsterren. Hij begon zijn loopbaan op cruiseschepen, waar hij culinaire culturen van over de hele wereld leerde kennen. Na jaren ervaring in de meest prestigieuze Italiaanse en internationale clubs opent hij uiteindelijk zijn restaurants en zijn carrière begint. Auteur van 11 kookboeken, vanaf 2011 jurylid van Masterchef Italia en ster van bekende tv-programma's.

Voorgerecht

Gemarineerde zalmtartaar met avocado, garnalen en pittige mayonaise. Mortadella-schuim, pistachenootjes en brioche met glazuur van Parmezaanse kaas.

Vegetarisch voorgerecht

Pompoenflan met mosterdsaus, gestoofde champignons, peterselie-olie en sesamcrackers.

Vegetarische soep

Schuim van prei, aardappelen en paprika’s met de smaak van barbecue met yoghurt.

Pasta

Tortelloni met kruiden en geitenkaas, rode ui, bacon en gerijpte ricotta forte.

Pasta

Gramigna al torchio met inktvis, broodsaus, kappertjes en erwtensaus.

Hoofdgerechten

Zeebaarsfilet met aubergine en gerookte tomatensaus met ansjovis.

Hoofdgerechten

Ossenhaas geroosterd met broodsaus met kruimige aardappelen en oude balsamico.

Hoofdgerechten

Bonbon van eend met taggiasche olijven, crème van taleggio (d.o.p.), knapperige knolselderij. Warme artisjokcompote met gemarineerde venkel tarallipoeder (V).

Dessert

Gefrituurde en gekaramelliseerde soesjes met Engelse saus en sinaasappelschil door Fourghetti.

Dessert

IJsnoga met chocoladesaus en amandelsmaak.