Wat u moet inpakken

Vraagt u zich af wat u moet inpakken? Bent u al te rade gegaan bij uw vrienden die ook cruiseliefhebbers zijn, maar weet u het nog steeds niet?

Maakt u zich geen zorgen, wij staan klaar om u advies te geven over wat u moet meenemen, wat u niet mee mag nemen en wat u kunt aantreffen aan boord.

De kasten in onze hutten zijn zeer ruim, en vergeet niet dat we op al onze schepen een uitgebreide winkelarcade hebben met kleding, parfum en accessoires, kapper en een schoonheidscentrum voor al uw schoonheidsvereisten. Een dagelijkse wasservice is ook beschikbaar.

Dus als u aan boord stapt met koffers die niet vol zijn, heeft u meer ruimte over voor souvenirs en geschenken voor u en uw geliefden.

Bestemmingen…

Uw koffer inpakken! U moet verschillende spullen inpakken afhankelijk van de landen die worden aangedaan tijdens uw cruise. Hier zijn een paar voorbeelden.

De Middellandse Zee in lente-zomer

Lichtgewicht bagage! Het klimaat is aangenaam warm in alle landen die we op onze cruises bezoeken. Vergeet niet zonnebrandcrème voor uw huid, een zonnebril en badkleding mee te nemen. En een tas is erg handig voor als u naar het strand gaat.

De Middellandse Zee in herfst-winter

Hoewel het klimaat niet optimaal is voor het strand, is het de perfecte tijd voor het verkennen van steden en cultuur. We raden aan comfortabele schoenen, sweaters en regenkleding mee te nemen, en een paraplu die u in uw tas kunt stoppen.

Noord-Europa

Vergeet uw bergschoenen en sportkleding niet om te sporten en mee te doen aan excursies aan wal, en verder een camera en een rugzak. De zomers in Noord-Europa zijn mild, maar 's ochtends en 's avonds is een jas geen overbodige luxe.

Exotische bestemmingen

Zomerkleding voor een tropisch klimaat, met waterdichte kleding voor plotselinge stortbuien, badkleding, sarong, zonnebrandcrème. In moslimlanden, zoals de Verenigde Arabische Emiraten en de Malediven, raden wij u aan de plaatselijke gewoontes te respecteren en geen blote of provocerende kleding te dragen.

Reis om de wereld

Er zijn zo veel plekken die door een cruise rond de wereld worden aangedaan... U kunt niet uw hele garderobe van huis meenemen! Niet vergeten: alle benodigde documenten, paspoort, visum, camera en wat goede boeken.

Het verre oosten

Ons advies is om goed voorbereid te zijn: T-shirts, broeken en zonnebrand voor zonnige dagen; waterdichte, dichte schoenen en een trui voor regenachtige dagen.

Controleer de lijst

Essentieel voor elke reis

Wat is er aan boord beschikbaar?

Wat mag u niet meenemen?

✓ Persoonlijke documenten en reisdocumenten

✓ Lakens

✗  Wapens, munitie, explosieven

✓ Geneesmiddelen en medische apparaten

✓ Handdoeken

✗ Vuurwerk, gassen, besmettelijke en giftige stoffen

✓ Beschermende maskers en handontsmettingsgel

✓ Creditcard of contant geld

✓ Zeep, shampoo en douchegel

✗ Eten en drinken (met uitzondering van voeding voor jonge kinderen)

✓ Opladers

✓ Föhn

✗ Dieren (met uitzondering van hulphonden)

✓ Zonnebrandcrème, zonnebril en zwemkleding

✓ badlakens

✗ Huishoudelijke apparaten (strijkijzer, koffiezetapparaat, waterkoker, föhn, stijltang)


Luiers, flessen en bepaalde voeding voor kleine kinderen

✓Sigaretten, tabak (beschikbaar in winkels en bars aan boord)

Bekijk de volledige lijst van verboden artikelen

✓ Comfortabele schoenen om met blije voeten te genieten van de excursies aan wal

✓ Wieg, ledikant, kinderstoel en flessenwarmer (op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van boeking)

 

✓ Een mooie jurk en een witte top

 

 

✓ Een trui of omslagdoek

 

 

✓ Camera

 

 

 

En andere dingen die u moet weten

Hoeveel mag mijn koffer wegen? Hoe wordt mijn bagage bij mijn hut afgeleverd?

Gewicht

Het gewicht en de grootte van uw bagage verschilt afhankelijk van of uw reis een vlucht bevat. Als u gaat vliegen, geven de regels aan dat u een stuk bagage en een kleine tas als handbagage per passagier mee mag nemen. We adviseren u contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij over de regels die u in acht moet nemen.
Als uw vakantie echter begint in de haven zelf, mag elke passagier, naast handbagage, een extra stuk bagage meenemen voor een cruiseperiode van maximaal 7 dagen, twee stuks bagage voor een maximale duur van 14 dagen en drie stuks bagage voor cruises van meer dan van 14 dagen.

 

Bagage drop-off

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om bij inscheping en ontscheping uw bagage te vervoeren. U bevestigt de bagagelabels die u bij uw cruiseticket hebt gekregen aan de bagage en wij brengen uw bagage rechtstreeks naar de hut. Zo eenvoudig is het.
Zorg ervoor dat u persoonlijke bezittingen, geneesmiddelen en alles dat nuttig kan zijn bij het aan boord gaan in uw handbagage bewaart.

 

Als u meer informatie wenst, neem dan contact op met uw reisbureau of onze cruise-experts.

Ontdek ook het volgende...

Kleding

Overdag, 's avonds, op excursies aan wal of bij het sporten, voor elke gelegenheid en ervaring tijdens uw Costa-vakantie hebt u de juiste outfit nodig. Bent u iets vergeten? Onze schepen hebben een uitgebreide winkelarcade waar u kunt vinden wat u niet hebt ingepakt.