Telecommunicatie tijdens uw cruise, altijd verbonden

Blijf in contact met uw wereld terwijl u op zee bent via internet, Wi-Fi en telefoon

Op vakantie is er niets fijner dan een spectaculaire foto maken die u direct kunt delen met vrienden op sociale netwerken: neem uw smartphone, tablet of laptop mee.

Met Wi-Fi aan boord (of met de pc bij het Internet Point) kunt u ook in contact blijven met uw werk - als uw collega's niet zonder u kunnen – om de laatste e-mails te lezen.

Zodat u daarna echt het gevoel hebt dat u op vakantie bent.

INTERNETSERVICE
Elk schip van onze vloot biedt 24 uur per dag Internettoegang via satelliet. U kunt verbinding maken via Wi-Fi aan boord of bij het Internet Point.
U kunt verbinding maken met Wi-Fi aan boord met uw pc, iPad, iPhone, smartphone of via de pc's bij het internet Point. Instructies voor toegang en servicekosten zijn verkrijgbaar aan boord. U krijgt toegang tot het internet met één apparaat per keer; de kosten van de service zullen rechtstreeks van uw Costa-kaart afgeschreven worden.


INTERNET POINT
Om toegang te krijgen tot de pc's bij het internet Point, swipet u gewoon met uw Costa-kaart of volgt u de instructies om handmatig in te loggen. De computer heeft geen Microsoft-applicaties en staat u niet toe om verbinding te maken met persoonlijke apparaten, zoals digitale camera's, of om programma's te downloaden. Printers zijn ook beschikbaar bij het Internet Point (er wordt een toeslag gerekend voor deze service).


WI-FI
Wi-Fi is beschikbaar in de openbare gebieden van het schip en in alle hutten. Vergeet niet, voordat u zich aanmeldt, de verbindingsinstellingen van uw iPad, iPhone of smartphone te controleren om uw aansluiting op de Wi-Fi aan boord te verbeteren. We raden u aan het downloaden van video's en grote bestanden te beperken. Automatische updates van uw pc, iPad en smartphones zijn van invloed op duur, snelheid en prijs van de verbinding. Er zijn vaak actieve processen en programma's op uw apparaten waarvan u zich niet bewust bent. Wij raden u aan om de programma's (niet de antivirussoftware) uit te schakelen als u surft, omdat ze het browsen kunnen vertragen en een aanzienlijke invloed op de prijs kunnen hebben.


Datapakket
Het perfecte pakket voor iedereen die af en toe wil surfen, e-mails wil controleren of berichten wil plaatsen op sociale netwerken. Het biedt onbeperkt internettoegang tot de voorafbetaalde datalimiet is bereikt. Er zijn verschillende opties, van 250 MB tot 3 GB.


Sociaal pakket
Voor vakantiegangers die niet zonder hun sociale netwerken en chats kunnen en die foto's willen delen met hun vrienden. Vanaf slechts € 5 per dag hebt u toegang tot de volgende sociale netwerken of diensten: Facebook, Facebook Messenger, Twitter, WhatsApp, Threema, Snapchat, Googleplus, Instagram, Pinterest, Tumblr, Xing, LinkedIn. Het kan voor een dag of voor de volledige cruise worden afgesloten.


U kunt er ook voor kiezen op het internet te surfen 'als u daar zin in hebt' voor een tarief vanaf € 0,25/minuut. Het account aanmaken kost € 3 (eenmalige betaling).
Onthoud dat u met het account met slechts één apparaat tegelijk verbonden kunt zijn.

3G
De systemen aan boord van alle schepen ondersteunen 3G-technologie. De kosten van dataroaming kunnen bijzonder hoog zijn; we raden u aan dit voor vertrek bij uw telefoonprovider na te vragen. Het satellietsignaal kan onderhevig zijn aan aanzienlijke fluctuaties vanwege slecht weer en omstandigheden op zee en natuurlijke barrières; het signaal is daarom langzamer dan op land en niet altijd beschikbaar. Op alle andere schepen kunt u alleen via Wi-Fi verbinding maken met het internet met uw smartphone of tablet.


TELEFONIE
Het schip is uitgerust met een telefoonsysteem via satelliet waarmee u kunt bellen als u op zee bent, rechtstreeks vanuit uw hut. Gesprekken worden in rekening gebracht op uw rekening aan boord. U kunt vanaf land bellen naar het schip en de operator verbindt vervolgens het gesprek door naar de betreffende persoon.

Het schip biedt ook een GSM-verbinding voor mobiele telefoons, zodat u kunt bellen of berichten verzenden met behulp van internationale dataroaming.

Wanneer u verbinding maakt met GSM aan boord, geeft uw telefoon de "naam van het schip", "901,12" of "TELENOR MARITIME/MCP" (voor MCP) of TIM@SEA, of 901 26 of NOCH 26 (voor Telecom) weer. GSM schakelt automatisch uit wanneer het schip een haven binnenvaart.
Neem voor vertrek contact op met uw telefoonprovider aangezien de kosten voor internationale gesprekken zeer hoog kunnen zijn en bijna nooit opgenomen zijn in de pakketten die worden aangeboden door telefoonmaatschappijen.

FAX
Neem als u aan boord een fax wilt verzenden contact op met de receptie voor meer informatie (betaalde service).

Hebt u al geboekt?

Ga rechtstreeks naar MyCosta om uw cruise te personaliseren.