Denemarken

Geografisch gezien, vormt Denemarken de grens tussen Europa en Scandinavië. Met uitzicht op de Baltische Zee en de Noordzee is dit de setting voor onze cruise. Mythe is vervlochten met geschiedenis in dit land, thuisbasis van de Vikingen en land van Shakespeares Hamlet.
Denemarken schonk schrijver Hans Christian Andersen, en het beeld van een zeemeermin bij de ingang van de haven van Kopenhagen is een eerbetoon aan zijn fantasierijke geest. Onze cruise naar Denemarken brengt ons in contact met een land dat zich op cultuurgebied voortdurend ontwikkelt. In Kopenhagen bezoeken we de bouwkundige schatten van Christiansborg Palace, zetel van het Parlement. De stad, genaamd ‘vriend van de fiets’, is gemakkelijk op de fiets te verkennen. Christiania is misschien wel het meest bekend om zijn bijzondere status als een gedeeltelijk zichzelf besturende gemeenschap. Wees daarna getuige van de rustige sfeer van de Faeröer, 18 geïsoleerde rotsachtige eilanden gelegen tussen Noorwegen en de Atlantische Oceaan, waarvan het landschap wordt opgelicht door felgekleurde huizen en wordt geteisterd door het geluid van de wind en waar de zee zich altijd op de achtergrond bevindt.

Aanbevolen havens

Kopenhagen

Kopenhagen is ideaal om per fiets te verkennen: de smalle straatjes en kleine bruggen omsluiten alle magie die de verhalen van Hans Christian Andersen inspireerde.

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.