Dominica

Dominica is een klein eiland van het Caribisch gebied dat niet moet worden verward met de Dominicaanse Republiek. Dominica, ook wel "natuureiland" genoemd, is grotendeels bedekt met weelderige regenwouden en ideaal voor een mooie cruise.
Dominica is de thuisbasis van het op één na grootste warmwatermeer ter wereld, dat wil zeggen een meer dat continu borrelt vanwege de warmwaterbronnen. De hoofdstad is Roseau, een aangename stad, haven voor onze cruises en haven van inscheping voor de export van fruit, kruiden en essentiële oliën, en waar we in de weelderige omgeving de Trafalgar watervallen bewonderen, ook wel bekend als ‘dubbele watervallen’. Het Morne Trois Pitons Nationaal Park, sinds 1997 een UNESCO-werelderfgoedlocatie, bevindt zich op het eiland. De naam van het park betekent ‘berg van de drie toppen’ en in het park vindt u ongerepte bossen die moeilijk toegankelijk zijn. De beroemdste plek in het park is ‘De vallei der Verlatenheid’, waar zich geisers en moddermeren bevinden, maar ook kristalheldere watervallen en meren.

Aanbevolen havens

Dominica

In Roseau vindt u een indrukwekkende verscheidenheid aan bananen en ander tropisch fruit. Of misschien ziet u wel walvissen of dolfijnen.

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.