Noord-Europa

Het heldere, koude, scherpe licht vergezelt ons tijdens onze cruise naar Noord-Europa. Beleef een unieke ervaring te midden van ijsbergen, waar de gletsjers langs de zee en kleine, kleurrijke dorpen ons als in een sprookje verwelkomen.

De ongerepte, trotse schoonheid van de wildernis die de noordelijke zeeën domineert, weerspiegelt de kenmerken van de Vikingen, voorheen meesters van deze wateren. We bewonderen de grootsheid van de Noorse fjorden aan boord van onze Costa-schepen tijdens onze cruises in de Noordzee. We varen door het enorme waterlabyrint uitgeslepen door de zee die kilometers ver tot in het binnenland is doorgedrongen en we bewonderen legendarische scenario's: de pittoreske Noorse dorpen aan de basis van kliffen en bergen van waaruit de indrukwekkende watervallen gevoed door gletsjers neerstorten. De schoonheid van moderne steden zoals Oslo en Stockholm is om van te genieten, evenals de rijkdom van St. Petersburg en Kopenhagen, met de grote kleine zeemeermin uit Hans Christian Andersen's verhaal die ons wenkt vanaf haar rots midden op zee.

Aanbevolen havens

Bergen

De dokken in de haven van Bergen in Noorwegen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als gevolg van hun historische waarde. De kleine kleurrijke huizen lijken uit een sprookjesboek te komen.

Kopenhagen

Kopenhagen is ideaal om per fiets te verkennen: de smalle straatjes en kleine bruggen omsluiten alle magie die de verhalen van Hans Christian Andersen inspireerde.

Sint-Petersburg

Een tussenstop in de haven van Sint-Petersburg voert ons naar het Hof van de tsaren. De schoonheid van het historische centrum zal u betoveren.

Tallin

Tallinn is één van de mooiste Europese hoofdsteden die we tijdens onze Costa Cruise naar Noord-Europa zullen aandoen. De oude binnenstad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.