Ons bedrijf: een wereld in beweging

Over ons

De Costa Group 

De Costa Group  is het enige bedrijf in de sector dat onder de Italiaanse vlag vaart en is de grootste Italiaanse touroperator. Het is onderdeel van Carnival Corporation & PLC, genoteerd op de effectenbeurzen in Londen en New York, een wereldleider in de sector, met een vloot van 103 schepen (meer dan 11,5 miljoen gasten vervoerd in 2016). Costa Group handelt onder de handelsmerken Costa Cruises en AIDA Cruises.

Het bedrijf heeft 27 schepen in gebruik, met een totale capaciteit van ca. 76.000 bedden. De Group heeft zijn hoofdkantoor in Genua en opereert wereldwijd, voornamelijk op routes naar de Middellandse Zee, Noord-Europa, de Baltische Zee, de Caraïben, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, de Indische Oceaan, het Verre Oosten en Afrika.

In 2021 zullen 6 schepen van de vloot klaar zijn voor de volgende generatie en voldoen aan de criteria van verantwoordelijke innovatie en als zodanig de trend binnen in de branche bepalen.

 

 

Costa Cruises: GRENZELOZE MOGELIJKHEDEN

Al 70 jaar staat Costa Cruises voor gastvrijheid en Italiaanse stijl.

Wij hebben altijd gewerkt met passie voor onze gasten door de mooiste bestemmingen ter wereld te ontdekken, de mogelijkheid te bieden om landen te verkennen en meer te weten te komen over de verschillende culturen op vijf continenten, met het grootste respect voor hun identiteit.

Als enige cruisebedrijf dat onder de Italiaanse vlag vaart vinden wij dat we de verantwoordelijkheid en bevoegdheid hebben voor het uitdragen van de waarden van Italië over de hele wereld en om ons land in de havens die we bezoeken te vertegenwoordigen.

Voor Costa speelt verantwoordelijke innovatie een cruciale rol in het ontwerp van het schip van de toekomst en de ontwikkeling van ervaringen aan boord die we met de uiterste zorg en detail ontwikkelenom vakanties te bieden waarbij reizigers de plaatselijke werkelijkheid zien en ervaren zodat ze zich steeds verantwoordelijker gaan gedragen.

Al 70 jaar reizen

Onze eerste reis met de Anna C op 31/03/1948 vanuit Genua naar Buenos Aires was bijna 70 jaar geleden, maar zelfs vandaag de dag bevaren wij met trots de zeeën over de hele wereld onder de Italiaanse vlag.

 

Sindsdien zijn wij niet gestopt. In al die jaren hebben we veel verhalen verzameld om te vertellen: één voor elk van onze schepen. DeFranca C, bijvoorbeeld, was het eerste schip ter wereld dat werd gebouwd om cruises mee te maken. Dat was in 1957. Na verloop van tijd werden de vormen, afmetingen en het meubilair gewijzigd en werden er balkons aan de meeste hutten toegevoegd; de voorkeuren en behoeften van de passagiers hebben zich ontwikkeld, maar onze waarden zijn ongewijzigd gebleven, net als het feit dat de klant altijd op de eerste plaats komt.

 

Dat is de reden dat we een koers hebben ontwikkeld waar gekeken wordt naar innovatie en duurzame ontwikkeling als basis voor onze toekomst. Dus streven we naar het minimaliseren van de impact op de bestemmingen die we met u bezoeken.

Bij ons werken

De wereld van Costa Cruises binnengaan betekent werken in een dynamische en multiculturele omgeving waar de uitwisseling van kennis een constante bron van professionaliteit en groei is.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de cultuur van Costa Cruises. Onderzoek, innovatie en visie voor de lange termijn met het oog op volledige integratie van duurzaamheid is onze benadering.