Reizigersrechten


De leden van de Cruise Lines International Association zijn toegewijd aan het comfort en de zorg van alle passagiers op oceaankampen over de hele wereld. Om deze belofte na te komen, hebben onze leden ingestemd met de volgende reeks passagiersrechten:

1. Het recht om een ​​aangemeerd schip van boord te laten als essentiële voorzieningen zoals voedsel, water, toiletten en toegang tot medische zorg niet voldoende aan boord beschikbaar zijn, alleen afhankelijk van de bezorgdheid van de Meester over de veiligheid en beveiliging van passagiers en de douane- en immigratie-eisen van de haven .

2. Het recht op volledige restitutie voor een reis die is geannuleerd vanwege mechanische storingen of gedeeltelijke restitutie voor reizen die vroegtijdig zijn beëindigd vanwege deze fouten.

3. Het recht om aan boord van schepen die buiten de rivieren of de kustwateren opereren, full-time, professionele medische noodhulp beschikbaar te hebben, totdat de medische verzorging langs de wal beschikbaar is.

4. Het recht op tijdige informatie-updates met betrekking tot eventuele aanpassingen aan de route van het schip in het geval van een mechanische storing of noodgeval, evenals tijdige updates van de status van pogingen om mechanische storingen te verhelpen.

5. Het recht op een scheepsbemanning die goed is opgeleid in nood- en evacuatieprocedures.

6. Het recht op een noodstroombron in het geval van een storing van de hoofdgenerator.

7. Het recht op transport naar de geplande vertrekhaven van het schip of de woonplaats van de passagier in het geval dat een cruise vroegtijdig wordt beëindigd vanwege mechanische storingen.

8. Het recht op accommodatie als ontscheping en een overnachting in een ongeplande haven zijn vereist wanneer een cruise vroegtijdig wordt beëindigd vanwege mechanische storingen.

9. Het recht om op de website van elke cruise-lijn een gratis telefoonlijn te plaatsen die kan worden gebruikt voor vragen of informatie over elk aspect van de activiteiten aan boord.

10. Het recht om deze rechtenrekening voor passagiersrechten op de cruiselines te publiceren op de website van elke lijn.

Voor meer informatie over uw rechten 0900 - 0401276