Doha

De levendige hoofdstad en meest dichtbevolkte stad van Qatar wacht op ons met een mix van moderne wolkenkrabbers en schilderachtige soeks. 

Doha bevindt zich aan de centrale oostkust van het schiereiland van Qatar, slechts 500 kilometer van de beroemdste steden van de aangrenzende Verenigde Arabische Emiraten: Abu Dhabi en Dubai. In tegenstelling tot die steden is Doha geen bekende toeristische bestemming, maar de stad heeft wel enkele interessante bezienswaardigheden en een prachtige skyline die voortdurend verandert. 

De moskee van Phanar en de grote soeks bevinden zich in het hart van het stadscentrum. De pas gebouwde moskee is een goed voorbeeld van islamitische architectuur, met de specifieke spiraalvormige minaret die er vanuit alle hoeken precies hetzelfde uitziet. In het donker is het nog mooier dankzij de prachtige lichteffecten. In de nabijgelegen soeks kunt u zichzelf onderdompelen in de sfeer van het Midden-Oosten: kleuren, geuren, de kenmerkende kleine winkels waar alleen mannen werken, stoffen en traditionele jurken. Het waardevolste deel ligt verborgen in de Gold Souk, waar goud van goede kwaliteit wordt verkocht op basis van gewicht.

Dit mag u echt niet missen:

• De moskee van Fanar

• De soeks

• La Corniche-promenade

 

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.