Khalifa bin Salman

Khalifa Bin Salman is geopend in 2009, en is de internationale haven van Bahrein: een ultramodern voorbeeld van een kleine staat met een oude cultuur.

Onze cruise komt langs de Perzische Golf, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. De bestemming is Bahrein, of het 'koninkrijk van de twee zeeën', omdat de territoriale wateren die van Saoedi-Arabië in het westen en van Qatar in het zuiden kruisen.  Bahrein is de kleinste staat op het Arabische Schiereiland, dat wordt gevormd door een eilandengroep van 33 eilanden die door bruggen en stroken zand met elkaar zijn verbonden.

Vanaf de aanmeerhaven maakt u een excursie naar Manama, de aantrekkelijke hoofdstad; hier bevindt zich, onder andere, het Bahrain International Circuit, ook wel 'Sakhir' genoemd. De stad is een indrukwekkend architectonisch eerbetoon aan moderniteit, en de prachtige tempels zijn getuige van diepgewortelde, eeuwenoude tradities zoals de valkenjacht, een gebruik van de nomaden. Hier kunt u zich verliezen in de mysterieuze schoonheid van de enorme Al Fateh Grand Mosque, die versierd is met heilige voorwerpen en materialen van over de hele wereld, en het Bahrein World Trade Center, een geavanceerd experiment op het gebied van duurzaamheid dat vooral in een olieland zeer van belang is.

Dit mag u echt niet missen:

  • Het Bahrein National Museum,  panorama van lokale cultuur
  • Qal'at al-Bahrain, het 16e eeuwse fort dat door de Portugezen is gebouwd 
  • De grafheuvels in het dorp A'Ali, die datren uit de bronstijd

 

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.