Liverpool

Liverpool, in het noordwesten van Engeland, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is de geboorteplaats van de legendarische Beatles. De stad werd gesticht op de rechteroever van de Mersey waar deze uitmondt in de Ierse Zee. Het is een drukke en bruisende stad, en er is veel te doen en te zien. Het is daarom ideaal voor liefhebbers van cultuur en voor wie op zoek is naar ontspanning. We zullen een bezoek brengen aan de theaters, traditionele pubs, historische gebouwen en kathedralen, straten die het toneel vormen voor livemuziek, festivals en allerlei soorten evenementen.

Liverpool is een UNESCO-werelderfgoedlocatie als maritieme handelsstad en beschikt ook over de grootste concentratie musea in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen, vele met gratis toegang. Een bezoek aan het Albert Dock en alle andere pieren die zijn getransformeerd in levendige en stimulerende gebieden met musea, winkels en bezienswaardigheden, zoals de Tate Gallery, het Merseyside Maritime Museum en het Beatles Story Museum, is echt de moeite waard.  De kathedralen zijn ook prachtig: zoals de enorme neogotische Kathedraal van Liverpool en de futuristische Metropolitane Kathedraal van Liverpool met zijn opmerkelijke ronde vorm. Liverpool is de stad van de Beatles en de band met hun muziek is zeer sterk. Dus u kunt hun verhaal verkennen en een bezoek brengen aan de Cavern Club in Mathew Street of de talloze muziekfestivals. 

Dit mag u echt niet missen:

  • Royal Liver Building, Cunard Building en Port of Liverpool Building, die door Liverpudlians 'the three graces' worden genoemd.

  • Walker Gallery, een van de belangrijkste kunstgalerijen in het Verenigd Koninkrijk.

  • Een stadstocht in een klassieke zwarte taxi langs Penny Lane en andere beroemde Beatles-plekken in de stad.

 

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.