Newcastle

Onze cruise gaat naar ‘Newcastle upon Tyne’, een onderscheidende en belangrijke Engelse Haven, gelegen richting het noorden van York langs de noordoever van de rivier de Tyne, op korte afstand van de Noordzee. Laten we samen een bezoek brengen aan deze stad met noordelijke charme. 

Naast dat het een belangrijke universiteitsstad en zakencentrum is, is Newcastle ook een bruisende commerciële haven met een scheepswerf van groot belang voor het hele grondgebied. De oorsprong is oud en dateert uit de Romeinse tijd, maar tegenwoordig lijkt de stad in tweeën te zijn verdeeld: het oudere gedeelte, vol met pittoreske bruggen, kastelen en historische gebouwen en het moderne, meer dynamische en levendige gedeelte, vol met bars, pubs, musea en culturele centra. Perfect voor plezier en om te voldoen aan een reeks wensen. Naast dat het de geboorteplaats van de zanger Sting van de Police is, bevinden zich onder de iconen van de stad zijn naamgenoot, het beroemde biermerk, en de Tyne Bridge. 

Dit moet u echt gezien en gedaan hebben:

  • Keep Castle, een Normandisch fort uit 1100, vandaar de naam van de stad

  • De Quayside, de oude Romeinse haven

  • Millennium Bridge over de rivier Tyne die samenkomt met de gemeente Gateshead aan de andere kant van de rivier de Tyne.