Praia Da Vitória

Charme en mysterie van de Azoren: de ruige schoonheid van zijn vulkanische oorsprong, de geïsoleerde locatie in het hart van de Atlantische Oceaan. Praia de Mar, een tussenstop op onze cruise, verwelkomt ons in de brede baai aan de noordoostkust van Isla Terceira in het oosten van de archipel.

Praia was het centrum van de eerste koloniale nederzettingen, maar in 1476 werd het nabijgelegen Angra de hoofdstad. De stad werd onlangs herbouwd en is nu de belangrijkste tussenstop naast het eiland Terceira, met een nieuwe en uitgebreide toeristische en commerciële haven waar onze excursie begint.
Praia beschikt over een lang wit strand met uitzicht op de Atlantische Oceaan, populair bij windsurfers vanwege de constante zeewind. Een gevoel van strak modernisme en een oude stad vol militaire, civiele en religieuze gebouwen uit verschillende tijdperken die in harmonie naast elkaar bestaan in de stad, afgerond door de enorme klokkentorens van de Igreja Matriz. Hier en elders ziet u de renovaties na de aardbeving van 1980. De smalle straatjes en kleurrijke huizen met traditionele schuiframen zijn een andere bezienswaardigheid in deze gastvrije stad.
Dit mag u echt niet missen:

  • Igreja Matriz de Santa Cruz, een imposante 15e-eeuwse kerk met drie schepen

  • Paços do Concelho met vrijheidsbeeld

  • Tourada à corda, kenmerkend Azoreaans stierengevecht, de oudste lokale vrijetijdsbesteding

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.