Rarotonga

Laat u omringen door een sfeer van pure betovering door de grootste van de Cookeilanden te bezoeken en geboeid te raken door de blauwe lagunes en witte zandstranden.  

De cruise neemt u mee naar prachtige stranden, warm water dat kristalhelder en rijk aan vis en koraal is: alle kenmerkende eigenschappen van deze plek. Rarotonga is de grootste van de Cookeilanden, de eilandengroep in de Stille Oceaan, en de hoofdstad Avarua bevindt zich hier. Het eiland, van vulkanische oorsprong, is ook rijk aan scherpe pieken en verborgen watervallen, de beroemdste van deze is Wigmore's Waterfall, met een grote variatie aan wilde dieren en weelderige vegetatie; dit alles wacht erop ontdekt te worden. 

Een andere perfecte plek voor het bewonderen van de schoonheid van de natuur is de botanische tuin van Maire Nui. Ook moet u echt de levendige voedselmarkt "Punanga Nui" in Avarua bezoeken: een perfecte gelegenheid om te proeven van de lokale gerechten en de cultuur van deze plek te leren kennen.

De Cookeilanden, een voormalig Brits protectoraat, is nu een parlementaire democratie met zelfbestuur in een bondgenootschap met Nieuw-Zeeland. Engels is een van de officiële talen, maar de taal Māori van de Cook Eilanden heeft zich ook verspreid, en een variant met de naam "Rarotongan", afgeleid van de naam van het eiland.

Dit mag u echt niet missen:

• Avarua

• Waterval van Wigmore

• Maire Nui botanische tuinen