South Queensferry

Aangeduid als South Queensferry, om het te onderscheiden van North Queensferry. Dit centrum hoort bij Edinburgh, Schotland, en ligt aan de oever van de Firth of Forth, op enkele kilometers afstand van de Schotse hoofdstad. Een eeuwenoude haven die ook een interessante tussenstop is tijdens uw cruise.

South en North Queensferry hebben hun namen te danken aan Koningin Margaret van Schotland, die hier rond het jaar 1000 leefde en geliefd is door de Schotten. Zij was de eerste koningin die een veerboot tussen de twee oevers van de Firth liet varen. Vandaag wordt de verbinding tussen de twee oevers niet langer in stand gehouden door veerboten, maar door een indrukwekkende en schilderachtige spoorbrug, de Forth Bridge, gebouwd in de 19e eeuw, en de recentere Forth Crossing Bridge, die alleen toegankelijk is voor auto’s. 

South Queensferry is een zeer interessante stop tijdens uw cruise. Niet alleen omdat het is een oude nederzetting is, vol charme met gebouwen uit de 17e en 18e eeuw, maar ook omdat een excursie hier de perfecte voorloper is voor een rondleiding door het nabijgelegen centrum van Edinburgh. 

De Schotse hoofdstad, beroemd om zijn prachtige kasteel, het oude district Holyrood en het internationale kunstfestival, wordt gekenmerkt door aantrekkelijke middeleeuwse architectuur met een historische centrum dat is compact genoeg om in één dag ontdekt te worden. 

 

Dit moet u echt gezien hebben:

•De spectaculaire Forth Bridge, een echt technologisch hoogstandje over het water.
•De schilderachtige oude stad, met oude gebouwen en smalle straatjes.
•Het nabijgelegen centrum van Edinburgh, de charmante en beroemde hoofdstad van Schotland.

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.