Triëst

Op de grens tussen Italië en Istrië wacht Triëst op u met de ‘sierlijke elegantie’ zoals bezongen door Umberto Saba: een mysterieuze charme van schoonheid en Midden-Europese allure.

Aan de voet van het karstplateau, waar de twee schiereilanden de Adriatische Zee bedekken en een uitgestrekte afgelegen Golf omlijnen, is Triëst een natuurlijke haven en een van de belangrijkste in de Middellandse Zee. De bijzondere geografische positie, waardoor het de locatie werd van enkele belangrijke historische gebeurtenissen, is tegenwoordig een toeristische bestemming van eindeloze fascinatie.  
Naast de pracht van het landschap en sporen van een keizerlijk verleden, is het bezoek aan Triëst een tour van historische en architectonische wonderen. Op korte afstand van de haven, na het passeren van het Grand Canal gebouwd door Venetië, het buurland van Triëst, nodigt Piazza Unità d'Italia u uit om te genieten van het oude Habsburgse hart van de stad en een glas Prosecco. En als u houdt van wandelen en fotografie, is een wandeling over het Rilke-pad met uitzicht op de zee en de ‘Napoleontische weg’ met uitzicht op de Golf vanaf de rand van het karstplateau een echte traktatie.


Dit moet u echt gezien en gedaan hebben:

•  het kasteel Miramare en de kathedraal San Giusto;

• de grot Postojna;

• Ljubljana, de groene hoofdstad van Europa.

Excursies die u niet mag missen

Enkele van de mooiste momenten die u kunt ervaren op een cruise.