HET COSTA VEILIGHEIDSPROTOCOL, VOOR U

Om u een onvergetelijke vakantie in volledige rust te kunnen bieden, hebben ons gezondheids- en veiligheidsteam en een groep onafhankelijke wetenschappelijke experts het Costa Veiligheidsprotocol opgesteld. Bovendien zijn we het eerste cruise rederij dat de Biosafety Trust Certification uit Rina heeft verkregen en we volgen de veiligheidsinstructies van de Cruise Lines International Association (CLIA) zorgvuldig.

Dit is het Costa veiligheidsprotocol

Acties om uw gezondheid verder te beschermen, inclusief nieuwe operationele procedures aangepast in reactie op de COVID-19-situatie en in overeenstemming met nationale en internationale gezondheidsnormen.

1. EXTRA AANDACHT VOOR ELKE PASSAGIER

ONLINE CHECK-IN

Het inchecken is volledig online en is 72 uur voor vertrek geopend. Om uw cruiseticket te ontvangen, moet u een zelfcertificeringsvragenlijst invullen betreffende uw gezondheidsstatus.

GESPREIDE INSTAPTIJDEN

De instaptijden worden gespreid om de naleving van de juiste regels voor sociale afstand mogelijk te maken en om veilig instappen te garanderen. Daarom is punctualiteit zo belangrijk.

CONTROLE OP DE TERMINAL

Bij de boarding terminal wacht een snelle gezondheidsscreening, waaronder controle lichaamstemperatuur en een Diagnostische test Covid , voor alle gasten*.

2. EEN SLIMME VAKANTIE

MYCOSTA

De beste manier om uw veiligheid aan boord te garanderen is om van tevoren te reserveren. Bezoek www.mycosta.com voordat u vertrekt: bespaar tijd, zodat u niet hoeft in te checken bij de balies!

COSTA-APP

Uw smartphone is een fundamentele reisgenoot! Dankzij de Costa App en de QR-codes geniet u nu van een heerlijke vakantie met volledig digitale beveiliging. En het betekent ook minder papier om weg te gooien!

BEELDSCHERMEN AAN BOORD

Er zijn andere manieren waarop u op de hoogte kunt blijven van wat er nieuw is aan boord: U vindt digitale schermen en interactieve monitoren in openbare ruimtes, een speciaal Info tv -kanaal in de cabine en de nieuwe Call Me-service, plus een handige persoonlijke hulp via de cabinetelefoon.

3. MEER RUIMTE VOOR U

BEZETTING VAN HET KLEINE VAARTUIG

Het aantal passagiers aan boord is verminderd om de sociale afstand te vergemakkelijken en een veilige en aangename cruise te garanderen.

OPNIEUW ONTWORPEN OMGEVINGEN

De gemeenschappelijke en ontspanningsruimten zijn aangepast en voldoen volledig aan de veiligheidsnormen die u verdient: dit betekent dat ze slechts voor een beperkt aantal mensen tegelijk toegankelijk zijn.

VEILIGHEIDSBORDEN

De bewegwijzering voor de druk belopen oppervlaktes op het schip en het personeel aan boord zullen u helpen overal gemakkelijk te komen en de juiste veiligheidsafstanden aan te houden.

4. GENIET VAN HET HELE SCHIP IN VEILIGHEID

BESCHERMEND MASKER

Net als aan land moeten in openbare ruimten aan boord beschermende maskers worden gedragen (chirurgische of superieure bescherming). Hiermee beschermt u uw eigen gezondheid en die van uw medereizigers!

HANDREINIGINGSMIDDEL

Om u te helpen uw handen te allen tijde schoon en ontsmet te houden, vindt u in alle belangrijke ruimten van het schip talloze dispensers met ontsmettingsgel.

BEMANNINGSAPPARATEN

Ook de bemanning beschikt over de nodige beschermende uitrusting om zijn werk te kunnen doen volgens de hoogste gezondheidsnormen.

5. HET ONTBIJT WORDT GESERVEERD

TAFELS OP AFSTAND VAN ELKAAR

Onze restaurants zijn opgezet om u op de beste manier te verwelkomen, waarbij sociale afstand wordt gerespecteerd. Om de veiligheid van al onze gasten te garanderen, vragen we u alleen aan tafel te gaan zitten met de reisgeno(o)t(en) waarvoor u hebt geboekt.

LANGE SERVICE-UREN VOOR MAALTIJDEN

Bovendien kunt u de belangrijkste restaurants volledig vrij bezoeken wanneer u maar wilt om ontbijt of lunch te bestellen, met een breder tijdvenster dan normaal..

SMARTPHONE-MENU

Scan de QR-code die u vindt aan de tafels in de restaurants en bars om de dagelijkse menu's voor eten en drinken rechtstreeks op uw smartphone te bekijken. Als u besluit om bij de balie te bestellen, volgt u de veiligheidsborden.

6. NON-STOP PLEZIER

EEN GEHEEL NIEUWE ENTERTAINMENT

Geniet van de nieuwe vormen van entertainment die we hebben ontworpen, met shows die meerdere malen worden herhaald gedurende de week en die iedereen op hetzelfde moment vermaken, terwijl de regels voor sociale afstand toch in acht worden genomen.

VEILIGE FITNESS EN WELZIJN

Blijf fit in de fitnessruimte, geniet van het casino of ontspan met onze spa wellness-behandelingen of bij het zembad, in overeenstemming met de waarschuwingsborden en aangegeven bezettingslimieten.

VEILIGHEID OOK VOOR KINDEREN

Ook kinderen hebben gegarandeerd plezier in volledige veiligheid: de Squok Club wordt meerdere keren per dag schoongemaakt, is open op de aangegeven tijdstippen en slechts toegankelijk voor een beperkt aantal personen.

7. EXCLUSIEVE TOURS

COSTA VEILIGE EXCURSIES

Om uw gezondheid en de rest van de gasten en bemanning te beschermen, kan er alleen aan land worden gegaan door een van onze veilige excursies te kopen.

VEILIGHEID OP BUSSEN

Onze bussen worden na ieder gebruik ontsmet. Sociale afstand wordt gegarandeerd door de bezettingsgraad te verminderen. Bovendien dragen onze gidsen altijd beschermende maskers.

VEILIGE EXCURSIES VAN COSTA

U kunt zelfstandig van het schip stappen, maar we raden u ten zeerste aan om te kiezen voor onze veilige excursies, om uw gezondheid en die van de andere gasten en bemanning te beschermen.

8. ZUIVERE LUCHT EN ONTSMETTE OMGEVINGEN

ONTSMETTE OPENBARE RUIMTES

De openbare ruimten worden meerdere malen per dag ontsmet met nieuwe desinfectiemethoden, waaronder virusdodende vernevelaars.

UW CABINE ONTSMET

Uw cabine wordt ook behandeld met een virusdodend middel, uitgevoerd door gekwalificeerd personeel en wordt dagelijks gereinigd en ontsmet..

NIEUWE FILTERS VOOR SCHONE LUCHT

Aan boord van het schip is de lucht die u inademt van hoge kwaliteit dankzij de nieuwe hoogrendementsfilters. Onze ventilatiesystemen aan boord bieden een optimale filtering van verse buitenlucht, waardoor de circulatie van interne lucht tot een minimum wordt beperkt.

9. REKEN OP ONS IN GEVAL VAN EVENTUELE PROBLEMEN

VEILIGHEIDSPROTOCOLLEN

Alle leden van onze bemanning hebben specifieke trainingscursussen gevolgd met betrekking tot de naleving van veiligheidsprotocollen en -praktijken.

INTERVENTIEMAATREGELEN

Als een gast tekenen van gezondheidsproblemen vertoont, zijn onze bemanningsleden getraind om onmiddellijk te reageren met vaste interventieprocedures.

CONSTANT TOEZICHT

De lichaamstemperatuur van alle bemanningsleden wordt dagelijks gecontroleerd en hun gezondheidstoestand wordt constant in de gaten gehouden.

10. DESKUNDIGE PROFESSIONALS DIE HUN KENNIS VOORTDUREND ACTUALISEREN

MEDISCH CENTRUM


Alle Costa-schepen zijn voorzien van een volledig uitgerust medisch centrum, bestaande uit professionele artsen en gekwalificeerde en ervaren gezondheidszorgmedewerkers die hun kennis over gezondheidsprotocollen en -normen voortdurend up-to-date houden om de verspreiding van COVID-19 te bestrijden.

DE GEZONDHEID VAN ONZE GASTEN EN BEMANNING IS ONZE HOOGSTE PRIORITEIT..


* Als u in een risicogebied woont of als u in de 14 dagen voor vertrek in nauw contact bent geweest met mensen uit een van de risicogebieden (geïdentificeerd volgens de officiële gegevens die beschikbaar zijn over de verspreiding van COVID-19), wordt u gevraagd een RT-PCR (uitstrijkje) uit te voeren in de terminal.

Het is daarom essentieel om voor vertrek te controleren of Nederland een van de risicolanden is, waarvoor de RT-PCR-test verplicht is.

De lijst met risicogebieden is beschikbaar op