HET COSTA VEILIGHEIDSPROTOCOL, VOOR U

In samenwerking met een onafhankelijk wetenschappelijk groep van experten streeft ons gezondheids- en veiligheidsteam ernaar u gemoedsrust te garanderen om van uw vakantie een onvergetelijke ervaring te maken.

Hierbij het Costa veiligheidsprotocol

Het protocol heeft tot doel uw gezondheid te beschermen en omvat nieuwe operationele procedures die zijn aangepast aan de eisen van de COVID-19-situatie, in overeenstemming met de nieuwe internationale gezondheidsvoorschriften.

1. EXTRA AANDACHT VOOR ELKE PASSAGIER

ONLINE CHECK-IN

Het inchecken is volledig online en is 72 uur voor vertrek geopend. Om uw cruiseticket te ontvangen, moet u een zelfcertificeringsvragenlijst invullen betreffende uw gezondheidsstatus.

GESPREIDE INSTAPTIJDEN

De instaptijden worden gespreid om de naleving van de juiste regels voor sociale afstand mogelijk te maken en om een veilige inscheping te garanderen. Daarom is punctualiteit zo belangrijk.

CONTROLE IN DE TERMINAL

In de boarding terminal zal een gezondheidstest worden uitgevoerd; het controleren van uw temperatuur en een diagnostische Covid-test, voor alle passagiers die aan boord willen gaan*.

2. EEN SMART VAKANTIE

MYCOSTA

De beste manier om uw veiligheid aan boord te garanderen is om vooraf te reserveren. Ga naar www.mycosta.com voor u vertrekt: bespaar tijd en vermijd inchecken bij de balies!

COSTA-APP EN QR CODES

Uw smartphone is een onmisbare reisgezel! Dankzij de Costa App en de QR-codes geniet u nu van een heerlijke vakantie met totale digitale veiligheid. En u helpt ook de hoeveelheid papier te verminderen die wordt weggegooid!

INTERACTIEVE SCHERMEN

Andere oplossingen zijn beschikbaar om u op de hoogte te houden van wat er aan boord gebeurt: U vindt digitale en interactieve schermen in openbare ruimtes, een speciaal infokanaal op de tv in de hut en de nieuwe Call Me service, evenals handige persoonlijke assistentie via de telefoon in de hut.

3. MEER RUIMTE VOOR U

VERMINDERD AANTAL PASSAGIERS

Het aantal passagiers aan boord is verminderd om de sociale afstand te vergemakkelijken en een veilige en aangename cruise te garanderen.

OPNIEUW ONTWORPEN ZONES

De gemeenschappelijke ruimten en ontspanningsruimten zijn opnieuw ingericht om volledig te voldoen aan de veiligheidsnormen die u verdient: slechts een beperkt aantal personen kan zich er tegelijk ophouden.

VEILIGHEIDSBORDEN

In alle drukke zones van het schip zullen de bewegwijzering en het boordpersoneel u helpen om gemakkelijk uw weg te vinden en de juiste veiligheidsafstanden aan te houden.

4. GENIET VAN HET VOLLEDIGE SCHIP IN VEILIGHEID

MONDMASKER

Net als aan land moet u, wanneer u zich in openbare ruimten van het schip bevindt,een mondmasker dragen (chirurgische of hogere beschermingsmaskers). Zo beschermt u uw gezondheid en die van andere reizigers!**

HANDREINIGINGSGEL

Om u te helpen uw handen te allen tijde schoon en ontsmet te houden, vindt u in alle belangrijke ruimten van het schip talloze dispensers met ontsmettingsgel.

PPE VOOR DE CREW

De bemanning is ook uitgerust met de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) om haar werk te doen met inachtneming van de strengste hygiënische normen.

5. HET ONTBIJT WORDT GESERVEERD

TAFELS OP AFSTAND

Onze restaurants zijn opgezet om u op de beste manier te verwelkomen, met respect van sociale afstand. Om de veiligheid van al onze gasten te garanderen, vragen we u alleen aan tafel te zitten met de reisgenoot of reisgenoten die op uw reservering vermeld staan.

LANGE SERVICE-UREN VOOR MAALTIJDEN

Bovendien kunt u, wanneer u ontbijt en lunch bestelt, de hoofdrestaurants volledig op uw gemak bezoeken, met een ruimere tijdspanne dan gebruikelijk.

MENU'S OP UW SMARTPHONE

Scan de QR-code die u bij de tafels in de restaurants en bars vindt om de beschikbare menu's (eten en drinken) direct op uw smartphone te bekijken. Als u besluit om aan de balie te bestellen, let dan op de veiligheidsborden.

6. NON-STOP PLEZIER

EEN GEHEEL NIEUWE ENTERTAINMENT

Geniet van de nieuwe vormen van entertainment die we hebben ontworpen, met shows die meerdere keren in de week worden herhaald, zodat iedereen ervan kan genieten, terwijl de regels voor sociale afstand altijd worden gerespecteerd."

VEILIGE FITNESS EN WELZIJN

Blijf fit in de fitnessruimte, maak plezier in het casino of ontspan met onze spa wellness-behandelingen of het zwembad, met inachtneming van de bewegwijzering en de aangegeven bezettingslimieten.

VEILIGHEID OOK VOOR KINDEREN

Ook kinderen zullen zich in alle veiligheid vermaken: de Squok Club wordt meerdere keren per dag gedesinfecteerd en is op bepaalde tijden geopend, toegankelijk in kleine groepen.

7. EXCLUSIEVE EXCURSIES

GROEPEN MET BEPERKTE OMVANG

Costa's excursies zijn volledig veilig: we hebben nieuwe procedures ingevoerd om sociale afstand te garanderen, de grootte van de groepen te beperken en wergwerpkoptelefoons te gebruiken voor een betere ervaring.

VEILIGHEID IN ONZE BUSSEN

Onze bussen worden na elk gebruik gedesinfecteerd. Sociale afstand wordt verzekerd door de groepsgrootte te verkleinen. Bovendien dragen onze gidsen ten allen tijde beschermende maskers.

VEILIGE COSTA EXCURSIES

Om uw gezondheid en die van de andere passagiers en de bemanning te beschermen, zijn de aanleghavens alleen mogelijk te bezoeken als u een van onze veilige excursies koopt.

8. ZUIVERE LUCHT EN GEDESINFECTEERDE RUIMTES

DESINFECTEERDE OPENBARE RUIMTES

De openbare ruimten worden meerdere keren per dag ontsmet met nieuwe desinfectiemethoden, waaronder virusdodende vernevelaars.

UW HUT GEDESINFECTEERD

Uw hut wordt ook dagelijkst schoongemaakt met een virusdodend middel door getraind personeel.

NIEUWE LUCHTFILTERS

Op het schip ademt u lucht van hoge kwaliteit in dankzij nieuwe hoogrendementsfilters. De ventilatiesystemen aan boord bieden een optimale filtering van verse buitenlucht om de interne luchtcirculatie te minimaliseren.

9. REKEN OP ONS OM ELK PROBLEEM OP TE LOSSEN

VEILIGHEIDSPROTOCOLLEN

Onze bemanning heeft een specifieke opleiding gevolgd over de naleving van veiligheidsprotocollen en -praktijken.

INTERVENTIEMAATREGELEN

Als een klant gezondheidsproblemen heeft, is onze bemanning getraind om onmiddellijk te reageren volgens de vastgestelde interventieprocedures.

CONSTANT TOEZICHT

De lichaamstemperatuur van alle bemanningsleden wordt dagelijks gecontroleerd en hun gezondheidstoestand wordt constant in de gaten gehouden.

10. VOORTDUREND ADVIES VAN PROFESSIONELE DESKUNDIGEN

MEDISCH CENTRUM


Alle Costa-schepen zijn voorzien van een volledig uitgerust medisch centrum
, met professionele artsen en gekwalificeerde en ervaren gezondheidszorgmedewerkers, die voortdurend op de hoogte worden gehouden van gezondheidsprotocollen en -normen om de verspreiding van COVID-19 te tegen te gaan.

DE GEZONDHEID VAN ONZE GASTEN EN BEMANNING IS ONZE HOOGSTE PRIORITEIT..

 * Instappen is pas mogelijk nadat de test een negatief resultaat heeft opgeleverd, na een wachttijd die varieert naar gelang van het aantal instappende passagiers.

Bovendien moeten personen die in een van de risicogebieden wonen of die in de laatste 14 dagen vóór inscheping in nauw contact (op minder dan 2 meter afstand gedurende meer dan 15 minuten) zijn geweest met personen die in een van de risicogebieden wonen, ten minste 5 uur vóór het tijdstip van vertrek van het schip in de inschepingsterminal aanwezig zijn voor de uitvoering van de diagnostische test met behulp van moleculaire swab RT-PCR. Het examen is noodzakelijk voor het instappen en is verplicht voor gasten ouder dan 2 jaar. De lijst van risicogebieden (eerste bladzijde) of landen van waaruit niet mag worden ingescheept (tweede bladzijde), is beschikbaar op dit adres.

Costa Crociere reminds you that anyone entering Italy as from 24 May 2021, for any length of time, from foreign countries or overseas (excluding San Marino and the Vatican City), on board any means of transport, must complete the Passenger Locator Form before entering Italy, by logging into the https://app.euplf.eu/#/ website (choose “Italy” as the destination country). Attention: the guest is required to complete the PLF and is responsible for verifying the necessary conditions for entry into Italy from the country of origin.

**Aan boord moeten alle gasten niet alleen een masker dragen, maar ook (ten minste) één keer per dag vóór 20.00 uur hun lichaamstemperatuur meten bij de automatische apparaten die zich op verschillende plaatsen op het schip bevinden.

Ook, als een extra preventieve maatregel: - gasten op een 7-daagse cruise zullen halverwege de cruise een diagnostische test ondergaan via een antigeen uitstrijkje. Deze procedure zal verplicht zijn voor gasten ouder dan 6 jaar. De kosten van de test zullen volledig door Costa worden gedekt. - op het moment van inscheping, aan boord en tijdens excursies, passagiers, zelfs indien ingeënt, zullen moeten handelen in overeenstemming met de procedures met betrekking tot sociale distantie, het gebruik van chirurgische maskers (of superieur type) en veiligheidsprotocollen uitgevoerd door Costa Cruises.