Annulerings- en compensatiebeleid

Genua, 22 april 2021 - De naderende zomer kondigt de mogelijkheid aan om eindelijk momenten van vrije tijd, ontspanning en vakanties op zee en in de zon te plannen. We bereiden ons voor om onze passagiers te verwelkomen voor deze welverdiende zomervakantie en kondigen vandaag ons programma voor de zomer van 2021 aan, met een versterkt hygiëneprotocol en nieuwe ervaringen voor cruises op prachtige bestemmingen in de Middellandse Zee.

Deze nieuwe routes zorgen voor langere havenstops en het organiseren van exclusieve excursies voor cruisepassagiers. De cruises zullen worden uitgevoerd door twee schepen in het westelijke deel van de Middellandse Zee en twee in het oosten, met bestemmingen in Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland en routes die toegankelijk zijn via dertien verschillende inschepingshavens. Elk schip volgt het Costa Safety Protocol, Costa's versterkte gezondheidsprotocol, zowel aan boord als tijdens excursies.

"We hebben ons programma voor deze zomer bijgewerkt op basis van een steeds duidelijker scenario van heropening van havens en bestemmingen, waardoor we onze activiteiten kunnen plannen en onze klanten kunnen verwelkomen zodat ze kunnen profiteren van hun vakantie bij ons", aldus Mario Zanetti, President van Costa Cruises. "We hebben voor onze Europese klanten in de Middellandse Zee gekozen voor bestemmingen in de buurt, zodat ze deze op een unieke manier kunnen ontdekken of herontdekken. We kunnen nu aankondigen dat de zomer van Costa echt begint! We kijken ernaar uit om onze passagiers, stamgasten en nieuwkomers te verwelkomen. Ze zullen kunnen genieten van een hoogwaardige service en prachtige bestemmingen in alle rust ontdekken, dankzij ons versterkte gezondheidsprotocol ”.

Nieuwe routes deze zomer omvatten verlengde havenstops om passagiers meer van de excursies te laten genieten. We introduceren ook een nieuw excursieprogramma waarmee cruisepassagiers exclusieve bestemmingen buiten de gebaande paden kunnen ontdekken. De activiteiten aan boord van het schip zullen worden verrijkt met nieuwe gastronomische voorstellen, in het bijzonder met maaltijden specifiek voor de bestemmingen waar we naartoe varen.

De twee meest recente en innovatieve schepen van onze vloot zullen in de westelijke Middellandse Zee varen: eerst de Costa Smeralda, het schip aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), dan de Costa Firenze, het nieuwe schip geïnspireerd op de Florentijnse renaissance dat het laatst werd opgeleverd. December en die zijn eerste cruises zal maken.


Zoals onlangs aangekondigd was de Costa Smeralda het eerste schip dat vertrok.
Het verwelkomt cruisepassagiers voor een verblijf van drie en vier dagen, waardoor ze kunnen genieten van een korte ervaring, maar ook voor cruises van een week door Italië, met stops in Savona, La Spezia, Civitavecchia, Napels, Messina op Sicilië en Cagliari. op Sardinië. Deze Italiaanse reisroute wordt verlengd tot 3 juli 2021, wanneer cruises worden aangeboden van Savona naar Marseille, Barcelona, ​​Palma, Palermo en Civitavecchia gedurende meerdere weken.


Vanaf 4 juli biedt de Costa Firenze een cruise-route in Italië aan
, met een route die Savona, Civitavecchia, Palermo, Napels, Messina en Cagliari omvat. Daarna, van 12 september tot half oktober, biedt de Costa Firenze cruises van een week aan met onder andere Savona, Civitavecchia, Palermo, Napels, Ibiza, Barcelona en Marseille.


In de oostelijke Middellandse Zee zullen nog twee andere schepen varen: de Costa Luminosa en Costa Deliziosa. Het vertrek van de Costa Luminosa wordt op 16 mei bevestigd vanuit Triëst en de volgende dag vanuit Bari. Hij zal de Griekse bestemmingen Corfu, Piraeus (Athene), Mykonos en Katakolon bezoeken. De Costa Deliziosa begint zijn reizen op 26 juni, met reisroutes van een week in Italië en Griekenland, met een dag en nacht een tussenstop in Mykonos.

We werken momenteel samen met nationale en lokale autoriteiten in bestemmingslanden om de voorwaarden van deze programma's te definiëren.

Het zomerseizoen in Noord-Europa en alle andere cruises die gepland zijn tot september 2021, die de vandaag aangekondigde routes niet omvatten, worden geannuleerd vanwege de onzekerheid over de heropening van verschillende bestemmingen. Deze onzekerheid laat ons tot op heden niet toe om de haalbaarheid van de geplande routes te garanderen. Costa adviseert momenteel reisbureaus en de getroffen klanten over deze veranderingen.

 

Cruise geannuleerd?

Alle cruises tot mei 2021 zijn onderhevig aan annuleringen of wijzigingen. Neem contact op met onze cruise-experts via 09000401276 of uw reisagentschap voor meer informatie over ons compensatiebeleid.