Algemene informatie

Praktische informatie

Voor u vertrekt

 

1.  RESERVERING EN VEREISTE GEGEVENS 

U bent volgens de internationale regels verplicht om uw reisbureau de volgende gegevens over uzelf en over uw medereizigers te bezorgen. Door deze gegevens op voorhand te verstrekken geniet u bovendien van een rustige vakantie. Costa heeft deze gegevens nodig om uw reservatie te kunnen bevestigen en om u extra diensten te kunnen aanbieden die uw vakantie zullen verrijken:

• voor- en achternaam

• geboortedatum en -plaats, nationaliteit, geslacht M/V • thuisadres (straat, postcode, stad, land)

• e-mailadres

• identiteitsbewijs dat geldig is voor de gekozen route (nr., uitgiftedatum en plaats, vervaldatum)

• voornaam, achternaam en telefoonnummer van een persoon met wie Costa, indien nodig, contact kan opnemen tijdens de cruise

• lidmaatschap van de CostaClub om te kunnen profiteren van de kortingen waarop u recht heeft 

 

Informatie over vervoers- en luchtvaartmaatschappijen die met Costa samenwerken 

De naam van de maatschappij, het nummer van de vlucht of de trein, de vertrektijden en tussenstops worden u uiterlijk drie maanden vóór het vertrek van de cruise meegedeeld. Indien de reservatie binnen de drie maanden vóór het vertrek gebeurt, wordt u deze informatie binnen de drie werkdagen na de reservatie bezorgd. De volgende luchtvaart- en vervoersmaatschappijen werken met Costa Cruises samen:

• Middellandse Zee: Turkish Airlines, Brussels Airlines, Air France, Lufthansa, KLM

• Noord-Europa: Sas, KLM, Lufthansa, Brussels Airlines

• Verre Oosten: Lufthansa, Air France, Singapore Airlines, Cathay Pacific

• Caraïben: American Airlines, Iberia, Lufthansa, Air France, Corsair, XL Airways

• Indische Oceaan: Air France, Air Austral, Corsair

• Dubaï en Arabische Emiraten: Emirates, Lufthansa, Air France

• Zuid-Amerika: TAM, Iberia, Air Europa, Air France

• Reis rond de wereld: Iberia, Cathay Pacific, Air France, Lufthansa, Singapore Airlines  Vraag bij reservering naar de formule “Flex vluchtprijs” – een voordelig pakket vlucht + transfer. Met deze formule profiteert u voor uw vlucht van de beste prijs die luchtvaartmaatschappijen op het moment van de reservering bieden.

Hierbij de specifieke voorwaarden:

• Opties nemen is niet mogelijk. Onmiddellijke bevestiging op het moment van de reservering.

• Met de formule “Flex vluchtprijs” worden de vliegtuigtickets onmiddellijk uitgegeven en dient het gedeelte van de vlucht bij de reservering te worden betaald. dit ongeacht de regels zoals bedoeld in artikel 3 “Betalingen” van de algemene voorwaarden van het cruisecontract en het verzekeringspakket, die geldig blijven voor het cruisegedeelte.

• Wanneer de reservering eenmaal is bevestigd, worden er door de luchtvaartmaatschappij in geval van annulering van de reis over het gedeelte “Flex vluchtprijs” annuleringskosten van 100% toegepast. Het cruisegedeelte van de reis valt onder de regels als bedoeld in artikel 6 “Opzegging door de passagier” van de algemene voorwaarden van het cruisecontract en het verzekeringspakket.

• Vervanging van passagiers (verandering van de naam) of andere wijzigingen (route, klasse, datum, enz.) zijn niet meer mogelijk wanneer de reservering eenmaal is bevestigd.

• Mogelijkheid om later andere passagiers aan dezelfde reservering toe te voegen (verzoek afhankelijk van beschikbaarheid en indien mogelijk voor de beste dagprijs).

• Voor elke reservering met de formule “Flex vluchtprijs” wordt een toeslag van €15,00* per passagier in rekening gebracht voor administratiekosten. * Dit toeslagbedrag is louter indicatief en onderhevig aan wijzigingen.

 

Passagiers met bijzondere behoeften 

Costa Cruises wil graag zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van personen met bijzondere behoeften, motorische, visuele of andere beperkingen die een cruise willen maken. Internationale regels schrijven voor dat de maatschappij op de hoogte moet zijn van eventuele “behoeften aan individuele bijstand in noodgevallen” (rolstoelen enz.) van passagiers zodat hun de nodige hulp kan worden geboden. Wij verzoeken u deze informatie aan uw reisbureau door te geven op het moment van de reservering of rechtstreeks aan Costa. Wij raden passagiers met beperkte mobiliteit die bijzondere bijstand en/of medische hulpmiddelen nodig hebben aan om in gezelschap te reizen en om de kenmerken van deze hulpmiddelen (bv. een rolstoel) rechtstreeks of via het reisbureau door te geven op het moment van de reservering. We ontvangen de begeleider van passagiers met een beperking die “cruise only” hebben gekozen graag gratis aan boord. De reisgezel dient in dezelfde hut als de betrokken passagier te verblijven. Om voor deze gratis formule in aanmerking te komen, dient u Costa Cruises bij de bevestiging van de reservering op de hoogte te stellen van de behoeften van de passagier. Costa Cruises moet de nodige documentatie binnen de drie werkdagen na de bevestiging ontvangen.  Elke passagier die met een reisgezel reist, krijgt een speciaal voor personen met beperkte mobiliteit ingerichte hut toegewezen. De gratis formule voor de reisgezel geldt voor zover er een speciaal ingerichte hut beschikbaar is en is niet cumuleerbaar met de speciale aanbieding voor gezinnen. Bij reserveringen met drie of vier volwassen passagiers wordt de gratis formule voor de reisgezel toegepast op het 3e of 4e bed, terwijl er in geval van de speciale aanbieding voor gezinnen een toeslag van 50% op de prijs voor volwassenen wordt toegepast op het 3e of 4e bed. Ingeval een volwassene en een kind dat de helft van de prijs betaalt (tarief Anderhalf) in een tweepersoonshut verblijven, wordt de gratis formule op de prijs voor de minderjarige berekend. We wijzen u erop dat het aan land gaan in sommige havens moeilijkheden met zich mee kan brengen voor passagiers met beperkte mobiliteit, vooral wanneer daarvoor een tenderboot wordt gebruikt. Onze schepen beschikken over verschillende hutten die zijn aangepast voor personen met een fysieke beperking. Deze zijn met een H aangegeven op de scheepsplattegronden op de volgende pagina’s.

 

Specifieke wensen voor de toewijzing van plaatsen in het vliegtuig 

Specifieke wensen voor toewijzing van plaatsen tijdens vluchten moeten kenbaar worden gemaakt bij de reservering van de cruise. Costa Cruises kan niet garanderen dat deze wensen worden ingewilligd. Zie voor meer uitgebreide informatie onze website www.costacruises.nl.

 

Minderjarige kinderen en baby’s 

We wijzen u erop dat minderjarigen jonger dan 18 jaar met een volwassene aan boord van onze schepen moeten reizen. Kinderen jonger dan 6 maanden worden niet op het schip toegelaten. Deze leeftijdsgrens bedraagt 12 maanden voor trans-Atlantische cruises en reizen rond de wereld, voor cruises van 15 nachten en meer, en voor elke andere vaarroute waarbij de veiligheid en sanitaire voorzieningen voor de kleinste passagiers niet kunnen worden gewaarborgd.

 

Zwangere vrouwen

Onze schepen zijn niet uitgerust voor de opvolging van een zwangerschap of voor een bevalling. Daarom kunnen wij geen zwangere vrouwen aan boord aanvaarden die in de loop van de cruise hun 24e week ingaan (meer informatie in art. 2.7 van de Algemene voorwaarden). 

 

REISDOCUMENTEN

U ontvangt van uw reisbureau of rechtstreeks per e-mail indien u bij de aankoop een e-mailadres hebt verstrekt de volgende reisdocumenten in elektronisch formaat:

• cruiseticket

• inschepingsformulier

• bagagelabels

• vlieg- en/of treintickets (indien van toepassing)

• overzicht van de gekochte diensten Deze documentatie bevat tevens informatie over legitimatiebewijzen en visa, een routebeschrijving naar de inscheephaven en noodtelefoonnummers. De reisdocumenten worden u binnen de drie weken vóór de afvaartdatum bezorgd, nadat uit controle is gebleken dat uw reservering effectief aan Costa Cruises is betaald en nadat via de Web Check-in of met behulp van uw reisbureau de verplichte gegevens zijn ingevoerd. Voor meer uitgebreide informatie over de reisdocumentatie en de termijnen waarbinnen deze wordt verstuurd, verwijzen wij u door naar uw reisbureau. 

Bovendien kunt u op de website www.costacruises.nl/gereserveerd uw persoonlijke gegevens (voornaam, achternaam en reserveringsnummer) invullen. In het besloten gedeelte vindt u dan de volgende informatie: 

• een kort overzicht van uw reservering

• een elektronisch cruiseticket (indien uw cruise volledig betaald is)

• de diensten die u online heeft gereserveerd

• en tal van andere informatie.

 

Legitimatiebewijzen / formaliteiten 

CDe volgende inlichtingen worden uitsluitend gegeven ter indicatie; Costa Cruises kan hiervoor nooit aansprakelijk worden gesteld. Het is dan ook noodzakelijk om vóór het vertrek bij uw reisbureau of de bevoegde autoriteiten te controleren of:

• u beschikt over het voor de gekozen cruise vereiste legitimatiebewijs,

• het legitimatiebewijs geldig is gedurende de hele reis,

• het nodig is toeristenvisa aan te vragen (in Nederland vóór het vertrek aan te vragen bij de desbetreffende consulaten). Vlak vóór het vertrek moet nogmaals worden gecontroleerd of de regelgeving van de landen waar wordt aangelegd op de in de brochure of op www.costacruises.nl beschreven routes niet is gewijzigd. Als uw documenten niet in orde zijn, kunt u niet aan boord gaan en kunt u geen aanspraak maken op vergoeding. 

 

Nederlandse staatsburgers die in Nederland wonen

Geldig paspoort voor de landen die tijdens de cruise worden aangedaan of geldige identiteitskaart, volgens de indicaties in de reisprogramma’s. 

 

Overige nationaliteiten 

Wij raden aan om de geldigheid van uw legitimatiebewijs te controleren bij de bevoegde autoriteiten en daar ook na te gaan of het nodig is om visa aan te vragen. NB: De scheepsofficier kan u tijdens het inschepen vragen om uw identiteitsbewijs. Hij zal dit gedurende de hele cruise bewaren om het aan de verschillende havenautoriteiten te kunnen laten zien. Als u het nodig heeft, wordt uw identiteitsbewijs u tijdelijk teruggegeven. 

 

Voor de Verenigde Staten 

We verzoeken u bij uw reisbureau of de bevoegde autoriteiten te controleren of u beschikt over de identiteitspapieren die door de Verenigde Staten worden vereist. Voor reizen met een aanlegplaats of doorgangshaven in de Verenigde Staten moeten alle passagiers (volwassenen en kinderen) in het bezit zijn van een Elektronisch paspoort dat geldig is tot ten minste 6 maanden na afloop van de cruise en dat voldoet aan het programma “Visa Waiver”. Minderjarigen moeten ook in het bezit zijn van hun eigen paspoort, dat optisch of elektronisch moet kunnen worden gelezen en geldig moet zijn tot ten minste 6 maanden na afloop van de cruise (volgens dezelfde voorwaarden als de volwassenen). Bijschrijving van minderjarigen in het paspoort van de ouders wordt niet als geldig beschouwd. Volgens de bepalingen van het “US Department of Homeland Security” zoals die golden toen de brochure werd gedrukt (juli 2015), wijst Costa Cruises u erop dat: 

• passagiers met een optisch leesbaar paspoort dat werd uitgegeven vóór 26 oktober 2005 zonder visum kunnen reizen;

• passagiers met een elektronisch paspoort (optisch leesbaar met digitale foto en geïntegreerde chip) dat werd uitgegeven na 26 oktober 2005 zonder visum kunnen reizen;

• passagiers met een oud paspoort of een optisch leesbaar paspoort zonder digitale foto (niet-elektronisch) dat werd uitgegeven na 26 oktober 2005 een visum voor de Verenigde Staten moeten aanvragen. Bovendien is sinds 12 januari 2009 een elektronische reisvergunning verplicht voor ingezetenen van landen die deel uitmaken van het programma “Visa Waiver”, waaronder Nederland. Reizigers naar de Verenigde Staten die geen visum hebben, moeten hun aanvraag ten minste 72 uur voorafgaand aan het vertrek officieel doorgeven op de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization - https://esta.cbp.dhs.gov). Sinds 2010 moet voor deze procedure worden betaald ($ 14 per persoon). Het ontvangstbewijs met het identificatienummer van de vergunning wordt gevraagd tijdens de vertrekfase. Alle passagiers met een geldig paspoort dat werd uitgegeven vóór de introductie van het elektronisch paspoort, of een paspoort dat niet voldoet aan de bovenvermelde voorwaarden, moeten een non-immigrantvisum voor de Verenigde Staten aanvragen. In ieder geval is het absoluut noodzakelijk dat u alle voor de cruise vereiste formaliteiten en eventuele veranderingen daarin verifieert bij uw reisbureau of de bevoegde autoriteiten. U kunt ook informatie vinden op de website van de Amerikaanse ambassade in Nederland. http://amsterdam.usconsulate.gov/

 

Voor Marokko 

Nederlandse minderjarige staatsburgers onder de 15 jaar moeten in het bezit zijn van hun eigen geldige identiteitskaart. 

 

Bijzonder reisadvies voor Indië en China: gelieve er rekening mee te houden dat reizen waarbij een verblijf, doorreis, inscheping of ontscheping in Indië of China voorzien is, een visum vereist is. U dient zich te informeren bij de bevoegde consulaten over een visum dat 1 of meerdere toegangen tot het land verschaft.

 

Cruises waarvoor een paspoort nodig is 

Kinderen onder de 12 jaar moeten in het bezit zijn van hun eigen geldige paspoort.

 

Cruises waarvoor de nationale identiteitskaart (in principe) geldig is 

Minderjarigen onder de 15 jaar moeten met hun eigen geldige nationale identiteitskaart of hun eigen geldige paspoort reizen. 

 

Documenten voor minderjarigen 

Voor minderjarigen die zonder hun ouders of wettelijke voogden reizen, vragen wij u om zich bij de bevoegde autoriteiten te informeren over de geldende formaliteiten. Deze inlichtingen worden verstrekt onder voorbehoud van wijzigingen. Wij raden u dan ook aan om uw reisagent of de bevoegde autoriteiten daarover te raadplegen. Costa Cruises wijst elke verantwoordelijkheid af indien de door de autoriteiten vereiste documenten niet tijdens het inschepen worden overhandigd.

 

Informatie over vluchten tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten 

Krachtens de Amerikaanse regels en overeenkomstig een internationaal akkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, worden aan het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid (Department of Homeland Security, DHS) bepaalde gegevens doorgegeven over de reis en de reservering van reizigers die vliegen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Deze gegevens worden opgenomen in het PNR (Passenger Name Record). Het DHS heeft zich ertoe verplicht de gegevens van het PNR hoofdzakelijk te gebruiken voor de preventie en bestrijding van terrorisme en andere ernstige internationale vergrijpen. Deze en andere gegevens kunnen ook worden gebruikt om te controleren of de passagiers voorkomen op de lijsten met personen die zijn gesignaleerd uit veiligheidsoverwegingen. De gegevens van het PNR worden ten minste drie jaar en zes maanden bewaard en kunnen aan andere autoriteiten worden doorgegeven. Neem voor meer informatie over deze voorschriften en de genomen maatregelen voor bescherming van de privacy contact op met uw luchtvaartmaatschappij of reisbureau, of ga naar de website www.tsa.gov.

 

VACCINATIES

Op de verschijningsdatum van de brochure (juli 2015) zijn er geen specifieke vaccinaties vereist voor in Nederland wonende Nederlanders. Voor cruises waarbij een tussenstop wordt gemaakt op Madagaskar worden antimalariamiddelen aanbevolen en is het vaccin tegen gele koorts nodig indien men van een ander Afrikaans land komt.

Tijdens de cruise 

 

VEILIGHEIDSCONTROLE (SECURITY) 

Voor de veiligheid van alle passagiers controleert het beveiligingspersoneel aan boord in alle aanleghavens alle passagiers en hun handbagage als ze van boord en aan boord gaan. De controles worden uitgevoerd met röntgenstralen en metaaldetectors. We vragen u uw medewerking te verlenen aan ons personeel om deze controles zo snel en goed mogelijk te laten verlopen. Uw hutbagage wordt gecontroleerd op de dag van inscheping. Wij herinneren u eraan dat het niet is toegestaan om de artikelen vermeld onder “Bagage” mee aan boord te nemen. Daarom willen we u verzoeken geen antieke wapens, messen, dolken, zwaarden of dergelijke voorwerpen te kopen tijdens de excursies aan land. Als een van onze beveiligingsmedewerkers aan boord ontdekt dat u in het bezit bent van een van deze artikelen, zal hij/zij u vragen dit aan land achter te laten. We wijzen u er eveneens op dat het uit hoofde van de hygiënische en veiligheidsvoorschriften van Costa Cruises niet is toegestaan om etenswaren en dranken mee aan boord te nemen, noch in de handbagage, noch in de bagage die wordt afgeleverd in de hut, met uitzondering van verzorgingsproducten (shampoo, badschuim, crèmes enz.), medicijnen,  voedingsproducten of levensmiddelen die specifiek bestemd zijn voor kinderen, en voedingsproducten of levensmiddelen die worden voorgeschreven voor erkende diëten. Dit verbod geldt eveneens voor op de aanlegplaatsen gekochte dranken of etenswaren. Eventuele lokale producten die tijdens de uitstapjes aan land zijn gekocht, worden aan boord bewaard en aan het einde van de cruise teruggegeven.

 

Speciale restricties voor de Malediven 

We herinneren eraan dat alle verdovende middelen en psychotrope stoffen op de Malediven absoluut verboden zijn. Op het bezit ervan staat een gevangenisstraf. Verder zijn verboden en worden door de plaatselijke autoriteiten in beslag genomen zonder dat ze worden terugbezorgd: pornografisch materiaal (seksspeeltjes, boeken, tijdschriften, films, video’s, dvd’s en software), religieus materiaal dat beledigend is voor de Islam, afgodsbeelden, muntjes voor het casino, delen van dieren (ivoor, schilden van schildpadden), varkensvlees en gerechten op basis van varkensvlees, zwaarden, dolken en alcoholische dranken.

 

Speciale restricties voor Thailand 

We herinneren eraan dat het in Thailand ten strengste verboden is om elektronische sigaretten mee het land in te nemen. Volgens de plaatselijke wetten krijgen overtreders een boete of worden ze in de ergste gevallen gearresteerd. 

 

VEILIGHEID AAN BOORD

We vragen u om meteen kennis te nemen van de veiligheidsprocedures van het schip zodra u aan boord bent. Dit kan door de informatie op de binnenkant van de deur van uw hut te lezen, door enkele minuten te kijken naar de veiligheidsfilm die op de tv wordt afgespeeld zodra u uw hut binnenkomt en door in het dagprogramma te lezen wanneer de evacuatieoefeningen worden gehouden waaraan u moet deelnemen. Voordat het schip vertrekt dient u namelijk aan een oefening mee te doen zodat u vertrouwd raakt met de weg naar uw verzamelpunt. Deze oefening is heel eenvoudig: in alle gangen van het schip staan bemanningsleden die u de weg wijzen. Aan de binnenkant van de deur van uw hut hangt bovendien een bord met daarop de te volgen route. Draag geschikte kleding en houd daarbij rekening met het feit dat de oefening zich buiten afspeelt. Vergeet vooral uw reddingsvest niet aan te doen. Op het verzamelpunt leggen de bemanningsleden uit welke procedures u in geval van nood moet volgen zodat u ermee vertrouwd raakt. De veiligheid van de passagiers en de bemanning is sinds jaar en dag de belangrijkste prioriteit van Costa Cruises. Alle bemanningsleden beschikken over het BSTcertificaat (Basic Safety Training – Basisopleiding veiligheid, verkregen bij een erkend internationaal centrum). Ze moeten een intensief praktisch programma aan boord volgen en hun kennis tijdens de cruise verder blijven uitbreiden. Bovendien krijgen onze bemanningsleden extra specifieke opleidingen naargelang de functies die ze aan boord uitoefenen. Zo volgen de leden van het team van brandblussers regelmatig opleidingen in centra aan land. Deze centra voeren simulaties uit waarbij ons personeel noodsituaties het hoofd moet bieden aan de hand van de technieken en informatie die het krijgt van bekwame instructeurs die in verschillende landen als professionele brandweerlieden werkzaam zijn.

 

RESTAURANTS EN GASTRONOMIE 

Diëten 

We kunnen rekening houden met speciale diëten voor zover dit wordt aangevraagd tijdens de reservering van de cruise. Passagiers kunnen ons bijvoorbeeld laten weten dat zij vanwege diabetes, glutenallergie, andere voedselallergie of -intolerantie een speciaal dieet moeten volgen. Alleen het hoofdrestaurant is in staat in alle veiligheid met bijzondere voedselvereisten om te gaan. Voor een goed verloop van de service vragen wij de passagiers om zich bij aankomst aan boord te melden bij het informatiebureau. Als u zelf de voor uw dieet benodigde ingrediënten meeneemt aan boord, moet u de kelner hiervan meteen na de inscheping op de hoogte brengen zodat er afspraken kunnen worden gemaakt voor de bereiding van de maaltijden.

 

BETALINGSWIJZEN AAN BOORD 

Costa kaart 

U ontvangt aan boord een persoonlijke Costa kaart waarmee we automatisch uw naam kunnen herkennen op de lijst met passagiers. Met deze kaart kunt u tijdens de cruise betalen voor de extra diensten die u heeft gekozen en voor uw 

aankopen in de boetieks aan boord. Dankzij de Costa kaart kunt u ten volle van uw vakantie genieten zonder contant geld te moeten meebrengen om uw dagelijkse uitgaven aan boord te betalen. Deze worden automatisch op de rekening van uw hut bijgeschreven en kunnen aan het einde van de cruise met een creditcard of contant worden afgerekend (of zelfs met een cheque; zie hierover de paragraaf “Cheques”). Passagiers die hun creditcard niet wensen te registreren, moeten binnen de 48 uur na inscheping een eerste borgsom storten om hun uitgaven aan boord mee te dekken. De Costa kaarten zijn binnen de 48 uur bruikbaar. Indien u echter geen borgsom stort of uw creditcard niet registreert, blokkeert de kaart bij uitgaven van meer dan 200 euro/dollar. De borgsom moet minimaal 150 euro of 150 dollar per persoon bedragen, afhankelijk van de aan boord geldende valuta. Als de aan boord gedane uitgaven dit bedrag overstijgen, blokkeert uw Costa kaart en moet u een nieuwe borgsom storten. Aan het einde van de cruise wordt de balans opgemaakt. Als het saldo van de passagier positief is, wordt dit bedrag aan hem terugbetaald overeenkomstig de Italiaanse wetgeving. Grote bedragen worden overgeschreven.

 

Creditcards 

Aan boord aanvaarden we de volgende creditcards: American Express, VISA en Mastercard. We aanvaarden geen debetkaarten, prepaid creditcards, oplaadbare kaarten, VISA Electron, Postepay, Bancomat, Postamat of Cirrus Maestro. Wij verzoeken u voor uw vertrek contact op te nemen met uw bank om uw type van creditcard en de gebruiksmogelijkheden ervan te verifiëren. Met deze service wordt het totaalbedrag van uw rekening in de hut gepresenteerd en tenzij u anders aangeeft wordt dit automatisch van uw creditcard afgeschreven, onder voorbehoud van de voorafgaande goedkeuring door de betalingscircuits voor creditcards. U kunt uw creditcard registreren op de interactieve informatiezuilen of bij de klantenservice. 

 

Cash 

Aan het eind van de cruise ontvangt u de factuur rechtstreeks in uw hut. Bij cash betaling kunt u het verschuldigde bedrag vereffenen via uw rekening of (bij een overschot op uw rekening) het saldo cash terugbetaald krijgen in een daarvoor speciaal voorziene ruimte (op today aangeduid). De cash terugbetaling zal volgens Italiaanse wetgeving uitgevoerd worden of via bankoverschrijving voor bedragen die bepaalde limieten overschrijden. 

 

Buitenlandse valuta

De aan boord geldende valuta is de euro, met uitzondering van cruises in de Caraïben die vertrekken vanuit Amerikaanse havens, cruises in Zuid-Amerika, trans-Atlantische lentecruises vanuit Zuid-Amerika en cruises die vertrekken vanuit havens in Azië/het Oosten, waarvoor de Amerikaanse dollar als valuta geldt. Het wisselkantoor aan boord (bij het informatiebureau) wisselt contant geld. Het kantoor is open op de tijden die worden aangegeven in het dagprogramma. Wij herinneren u eraan dat u in het wisselkantoor geen contant geld kunt opnemen met uw bankkaart. We raden u daarom aan om voor voldoende contant geld in de plaatselijke munteenheid te zorgen voor uw uitgaven tijdens de tussenstops. 

 

OVERIGE INFORMATIE

Rookverbod 

Costa Cruises zet zich in om ervoor te zorgen dat het rookverbod op alle schepen wordt nageleefd. Het is verboden – sigaretten, sigaren en pijpen – te roken in alle interne openbare ruimtes van het schip, met uitzondering van de als “Cigar Lounge” aangegeven ruimtes. Elektronische sigaretten mogen uitsluitend en alleen worden gebruikt in de hutten en in de als “Cigar Lounge” aangegeven ruimtes. In de externe openbare ruimtes is roken uitsluitend toegestaan in de daarvoor bestemde, aangegeven en van asbakken voorziene zones. We wijzen u er tevens op dat roken in de hutten verboden is en uitsluitend buiten op de privébalkons is toegestaan. Om brandgevaar te voorkomen, is het zeer belangrijk dat u sigaretten altijd dooft en in de daarvoor bestemde asbakken achterlaat en nooit brandend overboord gooit. We wijzen u er bovendien op dat er aan boord van de schepen Costa Mediterranea, Costa neoClassica, Costa Atlantica en Costa Victoria geen interne openbare rokersruimtes zijn. Zie voor meer uitgebreide informatie over het rookverbod dat van toepassing is op de afzonderlijke schepen onze website www.costacruises.nl/faq of bel het nummer 0900/0401276.

 

Belastingen in de VS 
Wanneer onze schepen aanleggen in havens in de VS geldt voor aan boord genuttigde drankjes een bedieningstoeslag van 20%. 

 

TELECOMMUNICATIE 

Mobiele telefoons

Dankzij onze afspraken met verschillende handelspartners ontvangen alle schepen van de vloot een gsmsignaal, zodat klanten van de belangrijkste operatoren van mobiele telefonie kunnen bellen, sms’en en gegevens kunnen doorsturen, zelfs op volle zee. Daartoe moet uw telefoontoestel open staan voor internationale communicatie (roaming). De tarieven worden door uw operator bepaald. Wanneer er langs de kust wordt gevaren, kan uw gsm verbinding maken met een operator aan land. 

 

Satellietverbinding

Via de satelliet kunt u rechtstreeks vanuit uw hut bellen. U kunt ook faxen ontvangen en verzenden (meer informatie in het informatiebureau aan boord). Om vanaf de wal te bellen of een fax te verzenden naar het schip, moet eerst het kengetal van de satelliet worden ingevoerd en daarna het nummer van het schip. 

 

Servicekost aan Boord

Voor alle cruises en alle tariefcategorieën wordt de Servicekost aan Boord, een forfaitair bedrag afhankelijk van het aantal daadwerkelijk doorgebrachte nachten aan boord, dagelijks aan u gefactureerd, net als alle andere kosten automatisch afgetrokken worden via uw hutrekening. Zie hierbij de forfaitaire bedragen per schip, afhankelijk van de bestemming en de valuta die aan boord van toepassing is.

 

De bedragen in de tabel hebben betrekking op de dienstquota voor passagiers ouder dan 15 jaar, kinderen onder de 4 jaar betalen niet, terwijl kinderen tussen 4 en 14 jaar 50 % van de hieronder vermelde bedragen betalen. 

Voor cruises in het Verre Oosten aan boord van de Costa NeoRomantica hebben de bedragen in de tabel betrekking op de dienstquota voor passagiers ouder dan 13 jaar, kinderen onder de 4 jaar betalen niet, terwijl kindereren tussen 4 en 12 jaar betalen 50 % van de hieronder vermelde bedragen.

 

De Servicekost aan Boord is een integraal onderdeel van de cruiseprijs en het bedrag kan niet worden gewijzigd. Het is VERPLICHT u te verwijzen naar de vertrekdatum van uw cruise in de tabel hiernaast om de informatie te verkrijgen over de Servicekost aan Boord dat van toepassing is op uw vertrek.

Deze bedragen zijn berekend op het moment van publicatie van de brochure en kunnen worden gewijzigd.

Neem contact op met onze Cruise Experts op 0900 200401276.

SHIP

CRUISE ( departure date)

SERVICE CHARGES/NIGHT

COSTA DIADEMA

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro

COSTA FASCINOSA

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro

COSTA FAVOLOSA

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro

COSTA DELIZIOSA

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro

COSTA LUMINOSA

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro

COSTA PACIFICA

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro

COSTA SMERALDA

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro

COSTA TOSCANA

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro

COSTA FIRENZE

Departures till April 30, 2022

10 Euro

 

Departures from May 1, 2022

11 Euro